HOME

       
cultuurhuis kuiperspoort

TEKEN- EN SCHILDERCURSUS               SEIZOEN 2018-2019  

 

 

 

PROGRAMMA

MATERIAALBLOEMEN EN STILLEVENS

Bloemen en stillevens zijn veelvuldig voorkomende onderwerpen in de schilderkunst. Er zijn dan ook veel verschillende manieren om deze zaken aan te pakken.
Bloemen lenen zich uitstekend om je bewust te worden van je kwaststreek en om de kleurenleer nog eens op los te laten. Door een onderschildering krijgt het bloemenschilderij meer diepte en kleur, dus kijken we eens hoe we dat gaan opzetten. Ook kijken we naar de impressionisten en expressionisten om vervolgens de hedendaagse kunstenaars eens te bekijken. Hierdoor laten we ons inspireren om tot een eigen aanpak te komen. 

Stillevens zijn niet saai. Zeker niet als je ze beter gaat begrijpen en je ze zelf boeiend weet te maken. Hoe werkt het perspectief en de plasticiteit van de voorwerpen en hoe wordt het een geheel dat meer is dan de som der delen? Hoe bouw je een interessante compositie op en hoe deed men dat al eerder in de kunstgeschiedenis?

De laatste vier lessen gaan we aan de slag met een eigen thema of afbeelding die we interessant vinden, zodat we er een thema uit kunnen afleiden. Met wat we eerder in de cursus hebben geleerd en gezien werken we dit thema dan verder uit. Een leuke maar vooral leerzame teken- en schildercursus waar u kennis maakt met de mogelijkheid om zelf te creeren.

Docent
Beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede werkt al veertig jaar met diverse technieken op professionele wijze. Zijn opleiding volgde hij van 1968 t/m 1974 aan de Academie van Beeldende kunsten te Rotterdam. Jaarlijks organiseert van de Wetering onder de naam Creatief Centrum Perspectief een aantal cursussen en lezingen op het gebied van tekenen en schilderen.                   

Aanmelden:  keesvandewetering@schilderles.nl
Telefoonnummer: 06-28732739
Website: www.schilderles.nl

Alle manieren van opgave zijn bindend. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving en een nota. Cursus en/of workshop moeten vooraf worden betaald. Als u zich heeft aangemeld voor een bepaalde cursus of workshop, staat u ingeschreven en houden wij voor u een plaats vrij en bent u gebonden aan de cursusprijs.

Afmelden
Bij afmelding later dan 2 weken voor aanvang (door welke reden dan ook) van de cursus blijft u het volledige cursusgeld verschuldigd. Bij tijdig afmelden bent u alleen administratiekosten van 10,00 euro verschuldigd en storten wij het teveel betaalde retour. Afmelden kan via e-mail (alleen als u van ons een mail retour krijgt is deze afmelding door ons ontvangen), schriftelijk of per telefoon.

Teken- en schildercursus (woensdagavond)
      
Cultuurhuis Kuiperspoort

Tijden 19.00 tot 21.30 uur
Kosten  225,-- euro  
(september-december 12 x op woensdagavond)
Exclusief koffie of thee               
Exclusief materiaalkosten  

Betaling    
Bij de bevestiging ontvangt u informatie over de wijze van betalen.

Deze cursus staat ook op www.cultuurhuiskuiperspoort.nl

Voor meer informatie kunt u bellen, schrijven
of een bericht sturen via e-mail naar:

Kees van de Wetering
Appelmeet 27
4328 CK  Burgh-Haamstede
Telefoon  06-28732739
INSCHRIJVEN

HOME

Start woendagavond
19 september 2018

19, 26 september
3, 10, 31 oktober
7, 14, 21, 28 november
5, 12 en 19 december

Cultuurhuis Kuiperspoort
Middelburg