HOME

       
schilderclub middelburg

TEKEN- EN SCHILDERCURSUS               SEIZOEN 2018-2019 


Start 20 september 2018

Programma

Materiaal

 

 


Thema: Was getekend

Alle aspecten van het tekenen en schilderen komen aan bod, zoals; schetsen maken van stillevens, landschappen en portretten met grafietstift en andere tekenmaterialen. Ook de verhoudingsmethode Gulden Snede en het toepassen van het perspectief wordt uitvoerig besproken. De cursus is in blokken van 10 weken op de donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in het souterrain van de Zeeuwse Bibliotheek.

De schildertechnieken, op waterbasis, waarmee gewerkt wordt zijn; aquarelleren en acrylverf. Te beginnen met de mooie techniek aquarelleren, in meerdere transparante lagen kunnen de cursisten zich bekwamen in de geheimen van een goede aquarel. Schilderen met acrylverf is al jaren een populaire techniek die reukloos is en dus ook thuis makkelijk geschilderd kan worden. Het opzetten en uitwerken in meerdere lagen acrylverf wordt uitvoerig geoefend.

Verder is er veel aandacht voor materialen en het mengen van kleuren. Het gebruik van de juiste vijf primaire kleuren, secundaire en tertiaire kleuren mengen, een kleurencirkel maken. Het toepassen van complementaire kleuren enz.
Een leuke maar vooral leerzame teken- en schildercursus waar u kennis maakt met de mogelijkheid om zelf te creeren.

Docent
Beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede werkt al veertig jaar met diverse technieken op professionele wijze. Zijn opleiding volgde hij van 1968 t/m 1974 aan de Academie van Beeldende kunsten te Rotterdam. Jaarlijks organiseert van de Wetering onder de naam Creatief Centrum Perspectief een aantal cursussen en lezingen op het gebied van tekenen en schilderen.                   

Cursus-onderdelen

-  Tekenen
-  Aquarelleren
-  Schilderen met acrylverf
-  Werken met een thema
-  Nieuwe technieken en materialen
-  Ontwikkelen van creatief inzicht
-  Kleurenmengen
-  Perspectief tekenen
-  Abstraheren
-  Kunstbeschouwing
-  Werkbespreking
-  Afwerking

Aanmelden
I nschrijving bij Schilderclub Perspectief is in principe voor een heel seizoen van september t/m maart, tenzij anders overeengekomen.
U kunt zich aanmelden via post, e-mail of telefoon.

Alle manieren van opgave zijn bindend. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving en een nota. Cursus en/of workshop moeten vooraf worden betaald. Als u zich heeft aangemeld voor een bepaalde cursus of workshop, staat u ingeschreven en houden wij voor u een plaats vrij en bent u gebonden aan de cursusprijs.

Afmelden
Bij afmelding later dan 2 weken voor aanvang (door welke reden dan ook) van de cursus blijft u het volledige cursusgeld verschuldigd. Bij tijdig afmelden bent u alleen administratiekosten van 10,00 euro verschuldigd en storten wij het teveel betaalde retour. Afmelden kan via e-mail (alleen als u van ons een mail retour krijgt is deze afmelding door ons ontvangen), schriftelijk of per telefoon.


Schilderclub Middelburg (donderdagmiddag)
      
Zeeuwse Bibliotheek
Kousteensedijk 7 4331 JE Middelburg
(Souterrain - Johanna Kruitzaal)
Tijden 13.30 uur tot 15.30 uur
Koffie/thee/frisdrank  verkrijgbaar via automaat
Kosten
Eerste termijn  160,-- euro  
(september-december 10 x op donderdagmiddag)
Tweede termijn   160,-- euro  
(januari-maart 10 x op donderdagmiddag)

Exclusief koffie of thee               
Exclusief materiaalkosten  


Betaling    
Bij de bevestiging ontvangt u informatie over de wijze van betalen.


Voor meer informatie kunt u bellen, schrijven
of een bericht sturen via e-mail naar:

Kees van de Wetering
Appelmeet 27
4328 CK  Burgh-Haamstede
Telefoon  06-28732739


INSCHRIJVEN

HOME